За да е в услуга на пациентите, които нямат възможност в работни дни да се прегледат при лекар специалист, ръководството на общинското ДКЦ 5 в София (Студентска поликлиника) организира извънредни графици за докторите в съботните дни до края на месец октомври.   

Хирурзите от Студентска поликлиника, д-р Стоянов и д-р Дарданов, извършват прегледи и консултации за обработване и лечение на хронични трудно заздравяващи диабетни и варикозни рани.
Една рана се счита за хронична, когато тя въпреки лечението не показва подобрение в рамките на 4-8 седмици.

Консултация с кардиолог и 24-часов холтер на сърдечна дейност вече може да направите и в Студентска поликлиника.
Консултациите се извършват от д-р Стойкова и д-р Кирков след предварително записване на час. Това може да направите на телефони - 0892 284648; 0888 951520, от 09 ч до 15 ч., всеки работен ден. Публикуваме и графика на двамата ни кардиолози. А на този линк може да си запазите час за преглед през общинския здравен портал.

Рехабилитация за жени с рак на гърдата чрез танци започва на територията на Студентска поликлиника. Нашите партньори от MVJ dance studio преминаха успешно обучение в централата на Италианския олимпийски комитет в Рим, където разучиха специфичен танцов протокол, разработен за рехабилитация и повишаване качеството на живота на пациенти с рак на гърдата чрез адаптирани танцови движения.